Risc, zâmbesc, visez la mai mult și mereu îmi continui drumul….

Cu toata agitația din ultima vreme am realizat un lucru, schimbarea vine de la noi și nu neapărat de la societate,  este important să nu purtăm ură, să nu așteptăm de la alții să primim totul și în primul rând  să investești în tine, atât bani, dar mai ales timp.

Cunosc mulți oameni care trăiesc la voia întâmplării, fâcând tot felul de lucuri pentru că așa au învățat, pentru că așa trebuie și mai ales pentru că nu știu ce altceva să facă cu viața lor. De mici suntem învățați că trebuie să mergem la școală, trebuie să învățăm pentru ca mai apoi să putem obține un job bun care să ne asigure traiul de zi cu zi.  Îmi dau seama că foarte puțini dintre noi înțeleg că  viața este mai mult decât atât. Scopul vieții noastre este de fapt acela de a trăi cu un scop, de a face ceea ce ne împlinește pe NOI și de a contribui la a crea, de ce nu, o lume mai bună.

Niciodată nu mi-a plăcut să depind de nimeni. Mereu am căutat să răzbesc singură, să cred în ce îmi spune instinctul să fac. În ciuda a ce-mi spunea lumea, eu nu am asteptat bani, ajutor sau un job de la cineva, am reușit să îmi ascult inima și să pășesc pe drumul pe care îl consider cel mai apropriat mie. Faptul că fac ceea ce îmi place, faptul că sunt designer și reușesc prin talentul meu să ajut și să încânt atât de multă lume, mă împlinește! Iubesc ceea ce fac și cred că sunt o norocoasă că fac ceea ce îmi place.

Nu spun că a fost sau că este ușor, nicidecum! Însă satisfacția pe care o am este nemărginită! Tocmai de aceea aleg de fiecare dată să îmi petrec timpul învățând, ascultând, experimentând ba la câte un curs, ba la câte un training. Fiecare experiență, bună sau rea, ne aduce mai aproape de visul nostru și este foarte important să știm să culegem roadele acestora.

Da, risc, zâmbesc, visez la mai mult și mereu îmi continui drumul orice ar fi! Cu siguranță the best is yet to come!

Clopotaru Mihaela

Fă absolut totul din pasiune!

Încă de mici copii, societatea ne desenează un traseu general și suntem setați mental ca întregul nostru parcurs să se bazeze pe o poveste clasică, menită să atingă împlinirea noastră ca și oameni. O aventură frumoasă… Trebuie să urmezi o facultate, să cauți locuri de muncă bine plătite care să îți permită să îți întreții familia, să promovezi și ulterior să te pensionezi… Însă, mentalitatea aceasta nu este totul… povestea nu se termină aici… Dacă întrebi un om dacă este fericit doar cu atât îți va răspunde, categoric și fără a se gândi nicio secundă, negativ. De ce?! Ce lipsește?! Lipsesc întrebarea cheie: De ce? De ce un om face ceea ce face? Mergeam într-o zi pe stradă… când colo, am întâlnit o fată superbă, blondă și cu ochii verzi, pe nume Renate. Care între timp mi-a devenit și cea mai bună prietenă… Ei ii place foarte mult matematica. Atunci când era iarnă… frig… ger… și mergea la școală și avea prima oră matematică era cea mai fericită, chiar dacă trebuia să meargă cu căruciorul prin zăpadă (ea este în scaun cu rotiile…) și era greu… Acum are un job din asta, la fel, chiar și atunci când e ger afară, zăpadă și e nevoită să meargă cu căruciorul ei, ea e cea mai fericită, pentru că pasiunea pentru matematică învinge chiar și boala ei! Ce minunat! Să faci totul, dar absolut totul din pasiune

eu-si-renaterenate

Cadouri personalizate

Cadourile personalizate sunt acele cadouri care transformă chiar și o inimă de gheață într-o inimă de carne… sunt acele cadouri care trezesc emoții… amintiri… zâmbete… și oh câte și mai câte! Ele, cu siguranță aduc multă bucurie persoanei căreia vreți să-i dăruiți cadoul. Un cadou personalizat este mult mai apreciat decât unul clasic, deoarece cadourile personalizate presupun mult mai multă muncă decât acele clasice, în alegerea obiectului perfect iar apoi a picturii perfecte, a pozei perfecte sau a mesajului perfect, a culorii… Ele mai sunt de apreciat, mult mai mult decât acele clasice, deoarece persoana respectivă în momentul în care va zări acel cadou prin casă și va vedea acea pictură, fotografie sau va citii acel mesaj de pe el își va aminti imediat de acea persoană care i-a făcut cadoul. Însă la un cadou clasic, nepersonalizat, persoana căreia i-a fost dăruit cadoul poate uita din partea cui îi este dăruit.
Îmi amintesc că am dăruit acum 3 ani de Crăciun un glob personalizat cu un mesaj drăguț pentru acea persoană… Persoana respectivă mi-a spus, atunci când i-am dăruit cadoul, că sunt prima persoană care i-am dăruit un cadou personalizat! Vă dați seama ce încântată eram, și sunt! De ce?! Pentru că la fiecare sărbătoare a crăciunului persoana respectivă mă sună și îmi spune: ”Miha!!! Mă uit la brăduțul meu și este cel mai special… și știi de ce?! Pentru că printre toate globurile am unul special, unul personalizat, și de altfel, primul cadou personalizat primit vreodată, acel de la tine. Îți mulțumesc încă o dată pentru el, draga mea! Îl apreciez și îl voi aprecia și păstra toată viața mea!”
Înțelegeți acum de ce cadourile personalizate sunt cadouri ”wow”?! Ele sunt foarte potrivite pentru orice ocazie, fie că este vorba de Crăciun, de Revelion, de 1 sau de 8 Martie, de Paște, sau de ce nu, atunci când mergeți la o zi de naștere, puteți, de asemenea, să-i dăruiți sărbătoritei/sărbătoritului un cadou personalizat. Printre cadourile personalizate se pot găsi: o cană personalizată, un glob personalizat, un tricou personalizat, un puzzle personalizat, o sticlă de vin personalizată, și multe, multe altele… Recomand cu cea mai mare încredere aceste cadouri originale și de mare efect, – cadourile personalizate!
detaliu-cutie-de-lemn-pictatacutie-de-lemn-pictatacutiute-de-bijuteriicutie-pictata-cu-floricutie-peisaj-iarnacutie-peisaj-varacutie-mos-craciuncutie-hello-kittycutie-de-vincutie-cu-trandafiriset-cutie-de-vin-cu-paharesticla-de-lemn-pictatasticla-de-vin-pictatavaza-pictatatricou-pictat-cu-portrettricou-pictat-micul-printrochita-personalizataceas-personalizatcalendar-cu-pozacutie-cafea

Identitatea Vizuală

Astăzi vă voi vorbi despre identitatea vizuală.

Știm cu toții că în orice domeniu de activitate ar funcționa o firmă, există o mulțime de competitori. De asemenea, serviciile și produsele oferite sunt greu de diferențiat și mai ales trebuie să rămână întipărite în mintea clienților.

Astfel, avem nevoie de identitatea vizuală a unei firme care reprezintă semnătura vizuală prin nume, logo-ul companiei, sloganuri, pliante, afișe, culori, fonturi, atitudine vizuală, ton ș.a.. Prin aceste elemente o companie capătă personalitate, identitate, creează un impact puternic pe piață și foarte important, ajută la recunoașterea și identificarea companiei de către clienți. În acest fel, identitatea vizuală are un rol esențial în creearea imaginii propriei firme, atât în mediul online, cât și cel real.

Imaginea unei companii ar trebui să fie cât se poate de originală, dar mai ales reprezentativă și memorabilă, iar pentru ca aceste descrieri să fie valabile, realizarea unei identități vizuale ar trebui tratată cu maximă seriozitate pentru că astfel compania se diferențiază și se poziționează pe piață, câștigă credibilitate și notorietate.

Fiecare afacere are cerințe diferite, iar identitatea vizuală trebuie să reflecte în mod eficient imaginea firmei prin următoarele elemente grafice:

 • Numele firmei
 • Logo-ul companiei
 • Sloganuri
 • Pliante
 • Afișe
 • Calendare
 • Broșuri
 • Carte de vizită
 • Plic de corespondență
 • Mapă de prezentare
 • Semnătură e-mail
 • Amprentă ștampilă
 • Grafica auto

Pentru ca mesajul tău să rămână întipărit în mintea tuturor, apelează cu încredere la serviciile mele. Îți voi asigura un design original, armonios prin îmbinarea simbolurilor, culorilor, formelor și fonturilor, pentru ca mesajul tău să fie transmis cât mai sugestiv.

Asigură-te că toți clienții și potențialii clienți te vor identifica de la prima privire!

identitate agentie modele identitate geol catalin avocat identitate-vizuala_avocateducatie eurodraft felicitari din mall_timisoara_in_carturesti_pt_martie grafica delia si marian haidati la joc invitatie botez josephine mapa de prezentare_pliante_flyere prezentare materiale promotionale stept

Invitații

Pentru că este sezonul nunților și nu numai, cred că este timpul să vorbim despre invitații. Fie ele de nuntă, botez, banchet și alte evenimente frumoase, acestea sunt practic cărțile de vizită a evenimentului. Rolul invitațiilor este de a transmite tonul și atmosfera cu mult timp înainte ca oaspeții să sosească la eveniment.

Astăzi există o gamă foarte variată în ceea ce privește modelele invitaților, singura problemă cu care vă puteți confrunta este alegerea modelului. Invitațiile pot fi create special pentru dumneavoastră! Puteți alege dintr-o gamă variată de culori, texturi, materiale și vă puteți concepe singuri modelul visat și cu siguranță invitații vor fi nerabdători să participe la un eveniment de poveste!

Fiecare dintre noi avem o poveste unică de spus și de transmis, tocmai de aceea atunci când creez un model încep întotdeauna cu voi, nu cu un șablon. Pentru început stabilim bugetul pe care îl aveți la dispoziție (este important de știut că invitațiile se confecționează în funcție de bugetul fiecăruia), apoi facem legătura dintre invitație, eveniment și personalitatea voastră pentru a face cunoscut stilul și modul în care va avea loc evenimentul pentru a pune pe hârtie ceea ce vă reprezintă mai mult.

Puteți alege invitații jucăușe cu culori vii, pastelate, cu pătrățele sau buline pentru o petrecere plină de culoare, unde oaspeții se așteaptă să găsească mese pline de bomboane și figurine colorate.

invitatii de botezmicheyvarianta 1simulare invitatie

 

 

Pentru un eveniment elegant, invitațiile simple, discrete și clasice sunt cele mai potrivite.

invitatieebru_2568ebru_25125380

Persoanele care preferă originalitatea pot alege invitații cu o forma diferită, un text inspirat sau o fotografie iar oaspeții se pot aștepta la multe surprize din partea gazdelor. Bineînțeles sunt deschisă la orice propunere din partea dumneavoastră!

Aveți și alte idei? Nu ezitați să ma contactați, eu sunt aici să le pun în practică!

Vă doresc inspirație în alegerea celor mai potrivite invitații pentru evenimentul dumneavoastră!

 

Modele Invitatii de nunta

Modele Invitatii de botez

 

Se apropie cu pași repezi luna martie

Se apropie cu pași repezi luna martie…Ce înseamnă asta? Că vine primăvara!..și bineînțeles, vine o perioadă foarte frumoasă în viața oricărei femei! Nici noul strat de zăpadă așternut recent, nici îngrijorările de zi cu zi nu pot opri manifestarea Mărțișorului! Chiar dacă este o tradiție românească și o respectăm de când ne știm, haideți să ne amintim puțin de semnificația acestui obicei.

Luna Martie, chiar după denumirea sa, prevestește venirea primăverii. În prima zi a lunii, bărbații dăruiesc câte un mărțișor doamnelor și domnișoarelor apropriate. De obicei este un obiect micuț, însoțit de un șnur alb-roșu care semnifică tranziția de la iarnă la primăvară. Acest mărțișor este menit să aducă noroc persoanei căreia îi este dăruit. Se spune că șnurul alb-roșu trebuie purtat întreaga lună, apoi, în ultima zi a lunii, se leagă de un pom înflorit iar dorința ce se pune se va împlinii în decursul anului. Acest mărțișor se poartă, de regulă, la piept, însă poate fi purtat și legat de mână.

În ultimii ani, comercianții ne-au asaltat cu mărțișoare care mai de care mai strălucitoare și mai impunătoare, însă există pe piață și varianta tradițională și mai intimă a acestora, pe care eu le consider extraordinare, și anume mărțișoarele handmade.

Rețeta mea pentru mărțișoarele handmade este foarte simplă: pun suflet cât cuprinde!..iar zeci de modele de mărțișoare realizate din piele pictată, din lut sau cusute de mână prind viață unul câte unul. Pentru că un mărțișor ar trebui să rămână alegerea personală a fiecăruia dintre voi, le confecționez după gustul și bugetul vostru!

Un mărțișor rămâne într-un loc deosebit în inimile tuturor femeilor, și este important să transmită, fără niciun cuvânt, un mesaj drăguț, o declarație de dragoste sau să creeze o amintire! Cei care adorați produsele tradiționale și care doriți să oferiți un cadou cu o poveste unică celor mai importante persoane din viața voastră, le puteți comanda și achiziționa foarte ușor! (contact@mihaelaclopotaru.ro).. și cum se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, vă las să le admirați și să le comandați!

Să aveți o primăvară minunată!corsarultrifoigargarita
trandafirul
lut

Pictând copilăria

Despre artă s-au dat multe definții, care de care mai academice și mai stufoase. Pentru mine, arta, arta adevărată, izvorâtă din suflet se naște din joacă și daruiește zâmbete.

DSC04942Cu face-painting-ul cochetez de mult timp. La diverse ocazii, prieteni și cunoscuți apelează la mine să le desenez o față înspăimântătoare de Halloween sau, mai rar, machiaje glumețe pentru petreceri cu tematică. De departe însă, cel mai mult imi place să pictez copiii, să-i transform, preț de câteva ore, in întruchipări colorate ale propriilor eroi. Una dintre cele mai frumoase ocazii de acest gen a fost la petrecerea unor prieteni dragi și inocenți, care, in ciuda vârstei, mi-au cucerit sufletul.

Ai crede că sub impactul atâtor influențe violente, dorințele copiilor tind spre cevaDSC04927 mai dur. Am mers asteptandu-mă să pictez demoni, supereroi și luptători ninja. Spre surprinderea mea insă, preferintele micilor mele obiecte de artă au înclinat spre cu totul altceva. Timp de aproximativ o oră, m-am indeletnicit pictând pisicute, pirați și tigrișori. O operațiune amuzantă, cu gâdilături, râsete și valuri de entuziasm. De prisos să spun că la finalul sesiunii, rochia mea de Albă-ca-Zăpada era mai bogată în culoare decât premeditat iar obrajii mei se procopsiseră, vrând nevrând cu doua mustăți lungi de pisică. Da, adevărații artiști se cunosc de tineri :).

Un alt moment de entusiam și bucurie autentică a fost acela, când, la îndemnul unei prietene am redecorat camera copiilor ei cu câteva picturi. Cum sunt fan declarat Albă-ca-Zăpada, tema nu a fost greu de ales, mai ales ca și de data aceasta am avut parte de ajutor de nădejde.  Cu ocazia aceasta mi-am dat seama, încă odată, de impactul educativ puternic al artei. Cele mai frumoase idei se nasc in minți nepătate, iar opera finală, o explozie de culoare pe un perete de altfel tern, a fost in buna parte rezultatul ideilor micilor mei prieteni. Și apropo, in caz ca nu stiați, Ariel, micuța Sirena și Albă-ca-Zăpada sunt prietene la cataramă. Nu mă credeți? Atunci aruncați o privire la poze.

miha1

miha3miha2

Folclor, tradiție și sinergie

Pe fiecare om il inspiră câte un tip de muzică, fie că este vorba despre cea de relaxare, clasică sau rock. Pentru mine, muzica este o sursă de inspirație. Mereu m-a caracterizat respectul fata de tradiție, față de tot ce reflectă puritatea spiritului și frumusețea sufletului de român. Muzica populară este o reflexie a unui stil de viața pentru care port o tainică nostalgie.

Respectând așa de mult acest gen de muzică, nimic nu m-a făcut mai fericită decât posibilitatea de a o promova prin talentul meu. De-a lungul timpului, numeroși artisti precum   Florin Boita, Ilie Caras, Olguta Berbec, Delia Barbu si Marian Medregoniu.

Ancuta Corlățan sau Emilia Dorobanțu au apelat la mine pentru a-i ajuta să ilustreze, intr-o formă grafică, ceea ce muzica lor transmite.  Fiecare astfel de proiect m-a ajutat să exemplific o idee mai veche, frumoasă dar destul de dificil de pus în practică: sinergia dintre două sau mai multe forme de artă. In acest caz, muzica și grafica s-au unit pentru a construi împreună portretul unor oameni de excepție.

A fost un proces creativ greu … Când ai la indemână cântece perfecte, nevoia de a te ridica prin design la același nivel de perfecțiune devine o obligație. Nu poți să stirbești un lucru bun, oferindu-i un ambalaj prost. În cele din urmă, am considerat că cel mai expresiv element rămâne, dincolo de promisiunea unor imagini cu sate idilice, fața artistului. Acea fața frumoasă pe care sunt întipărite, mai clar ca oriunde, pasiunea, dragostea, chemarea … Am făcut din privire punctul central al tuturor materialelor mele. Le-am integrat pe fundaluri neutre și totusi relevante. Au ieșit o serie de proiecte în care m-am simțit un pion. Dar un pion norocos, mândra să pot sluji, prin munca mea, eforturile unor oameni de valoare.

grafica delia si marianolguta berbec

florin boita

Când paharele devin mirese

Unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea de artist nu a reprezentat-o, așa cum s-ar crede, vreo expoziție la care am participat. Nu. Adevărata recunoaștere a venit când un prieten, cunoștință apelează pentru o lucrare. Într-o seară plină de fum când, la un pahar de vin, prietena mea A. mi-a dat vestea cea mare: se mărită. Un pas multvisat, un eveniment pe care il dorea perfect, de la designul rochiei până la cele mai mici accesorii: șervețele, tacâmuri și … pahare. Își dorea ceva deosebit. Eram gata s-o ajut și deja făceam, in gând, lista oamenilor talentați care i-ar putea face acest serviciu. Și atunci a venit intrebarea: “De ce nu le-ai picta chiar tu, Mihaela, tu care mă cunoști și înțelegi importanța acestui moment și întrega lui încărcătură emoțională?”. Am acceptat cu lacrimi în ochi de emoție.

I-am pictat prietenei mele nu doar paharale, ci și sticla de vin, precum și un set de pahare pentru nași. Mi-am pus sufletul în ele și deseori pensula mi-a tremurat în timp ce prin fața ochilor mi se derulau fragmente de film. O știam de mică. În curând aveam s-o văd pășind spre altar.

I-am dăruit setul cu o zi înainte de marele eveniment. Nu mi-a zis nimic, doar mi-a zâmbit. Iar recunoștința și bucuria din ochii ei a fost cea mai frumoasă răsplată pe care viața de artist mi-a hărăzit-o.

 

pahare nunta

sampanie

 

pahar vin

Savoarea Parisului într-un logo

Unul dintre cele mai dragi proiecte de până acum a fost brandingul și ulterior rebrandingul mărcii“Joséphine”.  Aveam in fata un motto: “Lingère de Ville”  http://jointhecity.fr .

josephine

De la bun început, ideea de a lucra la un proiect cu parfum franțuzesc mi-a stârnit imaginația. Parisul înseamnă artă în cea mai pură forma a lui, “la vie bohème” impletită cu stilul și eleganța. Tocmai aceste lucruri am incercat să le evoc în ceea ce a devenit ulterior logo-ul firmei.  “Joséphine” se ocupă de recondiționarea hainelor, iar conexiunea evidentă cu moda m-a indemnat la joacă. Am inceput de la haine. Intâi bine definite, apoi tot mai stilizate până când a rămas doar un contur. Conturul a luat forma literelor, iar povestea a fost gata să inceapă.

haine josephine

josephine

Primul logo purta cu sine ceva din farmecul vechilor reclame pictate pe sticlă.

logo-josephine-prima-data

Logo-ul final, rezultat al procesului de rebranding, a fost gândit ca un simbol al contrastelor: Parisul vechi, cu eleganța lui caracteristică reliefată in culori bine armonizate, combinat cu un stil voit modern, ca pentru a sugera noile mijloace disponibile oamenilor pentru a intreține aceasta eleganță.

jo in the city