Ai incercat vreodata sa faci o echipa cu cineva si simti uneori că ai tendința de a bate pasul pe loc pentru ca fiecare are pareri diferite? Parcă indiferent de cât te străduiești sa faci pe plac persoanei respective nu este deloc multumit/multumita de tine chiar daca ati crezut ca sunteti o echipa? Ca un zid invizibil care se mută mereu în fața ta, orice ai face. Și, deși îl depășești, acesta apare din nou.Nimeni nu este perfect, toti avem obiceiuri care nu sunt pe plac altora.Chiar daca ai incercat sa copiezi obiceiurile altora doar de a face pe plac anumitor persoane este un lucru rau.Mai bine te indepartezi de persoana respectiva mai ales daca vezi ca i face rau si incerci sa o ei pe alt drum.Consider ca de multe ori trebuie incetat să copiezi obiceiurile altora doar pentru că par interesante sau sa vrei sa i faci pe plac cand stii foarte bine ca nici nu esti apreciat sau mai rau nici nu te considera prieten. Ramai in gand cu cele mai bune lucruri pe care le-ai gasit la persoana respectiva. Decide ce vrei să fii tu cu adevarat și fii acel ceva. Doar pentru că cineva e altfel, nu înseamnă că și tu trebuie să fii la fel. Diferențiază-te de ceilalți.

Încă de mici copii, societatea ne desenează un traseu general și suntem setați mental ca întregul nostru parcurs să se bazeze pe o poveste clasică, menită să atingă împlinirea noastră ca și oameni. Trebuie să urmezi o facultate, să cauți locuri de muncă bine plătite care să îți permită să îți întreții familia, să promovezi și ulterior să te pensionezi la 65 de ani. Există o mică problemă cu mentalitatea aceasta: ea nu duce, de fapt, la împlinire. Doar dacă aruncăm o privire peste statisticile referitoare la cât de fericiți sunt românii cu locul de muncă pe care îl au, cu ceea ce fac, ne putem da seama de cât de greșită este mentalitatea despre care am amintit. O parte din această lipsă de împlinire provine din incapacitatea noastră, ca și societate, de a încuraja oamenii să își pună întrebări simple care de multe ori duc la răspunsuri mult mai puțin simple: Cine sunt, ce vreau,de sunt eu aici,care e scopul meu? De ce? Cu toții cunoaștem oameni care chiar fac ceea ce le place, cu toate că, mai ales în vremurile în care trăim, aceștia sunt din ce în ce mai puțini. Întrebați-i doar „de ce?”. De ce fac asta. Veți fi surpinși, dar niciunul nu va răspunde: „pentru că vreau să fac mulți bani ca să îmi cumpăr chestii mișto” sau „pentru că vreau să conduc o corporație pentru a avea putere deplină” ori „deoarece că îmi doresc ca timpul să treacă cât mai repede, să bifez cât se poate de puține task-uri pentru ca mai apoi să mă pensionez și să pot călători liniștit prin lume”. O să vă spună, mai degrabă, că vor să ajută tinerii să evite datoriile la bănci și să devină antreprenori de succes sau să le inspire pe fete să ajungă femei de carieră, cu o poziție bună și nu păpuși Barbie. Oricum ar fi, încearcă să vezi care e scopul tău, ce așteptări ai în prezent și asta te va încuraja să cauți mereu noi oportunități, domenii, organizații și companii care să îți împărtășească visele. Și, pentru a avea un punct de pornire, fii sigur că există un job care ni se potrivește mănușă fiecăruia dintre noi. Într-adevăr, partea mai grea este să îl găsim. .

Munca din pasiune reflectă, de fapt, cine ești. Așadar, cine ești cu adevărat, ce iubești la tine,ce te face diferit? Când s-a întâmplat să fii ultima dată cu adevărat fericit? Când a fost ultima dată când ai fost cu adevărat trist?

Munca din pasiune reflectă interesele pe care le ai. De ce anume îți pasă cu adevărat? Ce fel de nedreptate te înfurie? Ce probleme sociale îți atrag atenția? Ce anume te-a făcut să îți schimbi viziunea asupra lumii? Ce experiență profesională ți-a modelat convingerile?

Munca din pasiune te face să te folosești de aptitudinile tale pentru a-i ajuta pe alții. La ce ești cu adevărat bun? Care sunt principalele tale aptitudini? Pe care dintre ele preferi să o pui mereu în aplicare? Pe ce trebuie să te specializezi? Cu ce experți trebuie să discuți? Ce research e necesar să faci? Chiar daca de multe ori sunt judecata si compatimita eu pot spune ca lucrez si fac totul cu pasiune motiv pentru care de multe ori nu simt ca lucrez si simt ca am o viață mai frumoasă și mai lejeră decât iti pot imagina multi!

Munca din pasiune leagă de cele mai multe ori latura financiară cu stilul de viață dorit. Sfatul pe care il pot da este să vă puteți îndepărta de oamenii care nu vă vor in viata lor și să faceți absolut totul din pasiune si nu veți regreta!