Pe fiecare om il inspiră câte un tip de muzică, fie că este vorba despre cea de relaxare, clasică sau rock. Pentru mine, muzica este o sursă de inspirație. Mereu m-a caracterizat respectul fata de tradiție, față de tot ce reflectă puritatea spiritului și frumusețea sufletului de român. Muzica populară este o reflexie a unui stil de viața pentru care port o tainică nostalgie.

Respectând așa de mult acest gen de muzică, nimic nu m-a făcut mai fericită decât posibilitatea de a o promova prin talentul meu. De-a lungul timpului, numeroși artisti precum   Florin Boita, Ilie Caras, Olguta Berbec, Delia Barbu si Marian Medregoniu.

Ancuta Corlățan sau Emilia Dorobanțu au apelat la mine pentru a-i ajuta să ilustreze, intr-o formă grafică, ceea ce muzica lor transmite.  Fiecare astfel de proiect m-a ajutat să exemplific o idee mai veche, frumoasă dar destul de dificil de pus în practică: sinergia dintre două sau mai multe forme de artă. In acest caz, muzica și grafica s-au unit pentru a construi împreună portretul unor oameni de excepție.

A fost un proces creativ greu … Când ai la indemână cântece perfecte, nevoia de a te ridica prin design la același nivel de perfecțiune devine o obligație. Nu poți să stirbești un lucru bun, oferindu-i un ambalaj prost. În cele din urmă, am considerat că cel mai expresiv element rămâne, dincolo de promisiunea unor imagini cu sate idilice, fața artistului. Acea fața frumoasă pe care sunt întipărite, mai clar ca oriunde, pasiunea, dragostea, chemarea … Am făcut din privire punctul central al tuturor materialelor mele. Le-am integrat pe fundaluri neutre și totusi relevante. Au ieșit o serie de proiecte în care m-am simțit un pion. Dar un pion norocos, mândra să pot sluji, prin munca mea, eforturile unor oameni de valoare.

grafica delia si marianolguta berbec