Despre artă s-au dat multe definții, care de care mai academice și mai stufoase. Pentru mine, arta, arta adevărată, izvorâtă din suflet se naște din joacă și daruiește zâmbete.

DSC04942Cu face-painting-ul cochetez de mult timp. La diverse ocazii, prieteni și cunoscuți apelează la mine să le desenez o față înspăimântătoare de Halloween sau, mai rar, machiaje glumețe pentru petreceri cu tematică. De departe însă, cel mai mult imi place să pictez copiii, să-i transform, preț de câteva ore, in întruchipări colorate ale propriilor eroi. Una dintre cele mai frumoase ocazii de acest gen a fost la petrecerea unor prieteni dragi și inocenți, care, in ciuda vârstei, mi-au cucerit sufletul.

Ai crede că sub impactul atâtor influențe violente, dorințele copiilor tind spre cevaDSC04927 mai dur. Am mers asteptandu-mă să pictez demoni, supereroi și luptători ninja. Spre surprinderea mea insă, preferintele micilor mele obiecte de artă au înclinat spre cu totul altceva. Timp de aproximativ o oră, m-am indeletnicit pictând pisicute, pirați și tigrișori. O operațiune amuzantă, cu gâdilături, râsete și valuri de entuziasm. De prisos să spun că la finalul sesiunii, rochia mea de Albă-ca-Zăpada era mai bogată în culoare decât premeditat iar obrajii mei se procopsiseră, vrând nevrând cu doua mustăți lungi de pisică. Da, adevărații artiști se cunosc de tineri 🙂.

Un alt moment de entusiam și bucurie autentică a fost acela, când, la îndemnul unei prietene am redecorat camera copiilor ei cu câteva picturi. Cum sunt fan declarat Albă-ca-Zăpada, tema nu a fost greu de ales, mai ales ca și de data aceasta am avut parte de ajutor de nădejde.  Cu ocazia aceasta mi-am dat seama, încă odată, de impactul educativ puternic al artei. Cele mai frumoase idei se nasc in minți nepătate, iar opera finală, o explozie de culoare pe un perete de altfel tern, a fost in buna parte rezultatul ideilor micilor mei prieteni. Și apropo, in caz ca nu stiați, Ariel, micuța Sirena și Albă-ca-Zăpada sunt prietene la cataramă. Nu mă credeți? Atunci aruncați o privire la poze.

miha1

miha3miha2