Se apropie cu pași repezi luna martie…Ce înseamnă asta? Că vine primăvara!..și bineînțeles, vine o perioadă foarte frumoasă în viața oricărei femei! Nici noul strat de zăpadă așternut recent, nici îngrijorările de zi cu zi nu pot opri manifestarea Mărțișorului! Chiar dacă este o tradiție românească și o respectăm de când ne știm, haideți să ne amintim puțin de semnificația acestui obicei.

Luna Martie, chiar după denumirea sa, prevestește venirea primăverii. În prima zi a lunii, bărbații dăruiesc câte un mărțișor doamnelor și domnișoarelor apropriate. De obicei este un obiect micuț, însoțit de un șnur alb-roșu care semnifică tranziția de la iarnă la primăvară. Acest mărțișor este menit să aducă noroc persoanei căreia îi este dăruit. Se spune că șnurul alb-roșu trebuie purtat întreaga lună, apoi, în ultima zi a lunii, se leagă de un pom înflorit iar dorința ce se pune se va împlinii în decursul anului. Acest mărțișor se poartă, de regulă, la piept, însă poate fi purtat și legat de mână.

În ultimii ani, comercianții ne-au asaltat cu mărțișoare care mai de care mai strălucitoare și mai impunătoare, însă există pe piață și varianta tradițională și mai intimă a acestora, pe care eu le consider extraordinare, și anume mărțișoarele handmade.

Rețeta mea pentru mărțișoarele handmade este foarte simplă: pun suflet cât cuprinde!..iar zeci de modele de mărțișoare realizate din piele pictată, din lut sau cusute de mână prind viață unul câte unul. Pentru că un mărțișor ar trebui să rămână alegerea personală a fiecăruia dintre voi, le confecționez după gustul și bugetul vostru!

Un mărțișor personalizat rămâne într-un loc deosebit în inimile tuturor femeilor, și este important să transmită, fără niciun cuvânt, un mesaj drăguț, o declarație de dragoste sau să creeze o amintire! Cei care adorați produsele tradiționale și care doriți să oferiți un cadou cu o poveste unică celor mai importante persoane din viața voastră, le puteți comanda și achiziționa foarte ușor! (contact@mihaelaclopotaru.ro).. și cum se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, vă las să le admirați și să le comandați!

Să aveți o primăvară minunată!martisor goblen corsarmartisor trifoimartisor gargarita
martisor trandafirlut